MUŞ / BULANIK - Cumhuriyet Ortaokulu

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde AFAD Başkanlığımızın Koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" düzenlendi.

Deprem başta olmak üzere ülkemizin tüm afetlere hazır olması için AFAD ve koordinasyonundaki kurum ve kuruluşlar çalışmayı sürdürüyor. Vatandaşların alması gereken bireysel önlemlere ise 1-7 Mart Deprem Haftası ile dikkat çekiliyor. Çünkü depremlerdeki kayıpların bir daha yaşanmamasında, kamu kurumlarının aldığı önlemlerin yanı sıra vatandaşların alacağı tedbirler büyük önem taşıyor. Depreme karşı kamunun, üniversitelerin, STK'ların ve özel sektörün yaptığı çalışmaları, vatandaşların bireysel gayretleri tamamlıyor. Bu nedenle AFAD, Deprem Haftası'nda vatandaşlara kendi risklerini azaltmaları, kendi hazırlıklarını yapmaları çağrısında bulunuyor.

Ock

Yoğun ve yorucu geçen eğitim dolu bir dönemim ardından öğrencilerimiz karneleriyle buluştu.

Ock

Öğrencilerimizin LGS ve ders eksikliklerine yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta öğrencilerimizin eksik olduğu konuları farketmeleri adına DYK değerlendirme sınavı yapıldı.

Ara

Okulumuzda eğitsel ve sosyal kulüp etkinliklerimiz, öğrencilerimizin yoğun katılımıyla devam etmektedir.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın TUNÇEL ile Şube Müdürü Tekin ERDOĞAN Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerimizin ders işleyişlerine eşlik ettiler. İdareci ve öğretmenlerle toplantı gerçekleştirerek son zamanlarda yapılan deneme sınavları hakkında durum değerlendirmesi yaptılar.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin şiirleriyle, şarkılarıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Kas

Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan ""Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü"" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ""Okulum Temiz"" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Başvuru öncesi okullarımız tarafından ""Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir.

Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılacaktır.

Ekm

Okulumuzda bu hafta en temiz sınıf olarak 7/A seçildi. Haftanın örnek öğrencisi ise Hasan Ali Çiftçi oldu.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Biz de Cumhuriyet Ortaokulu ailesi olarak bu güzel bayramı tüm öğretmen ve öğrencilerimizle kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz.

Ekm

Erkekler futbol turnuvasını kazanan 8/A sınıfı öğrencileri ödüllerin sahibi oldu. Turnuvayı kazanan takım oyuncuları, okul müdürümüz Şakir BOZKURT'un elinden ödüllerini aldılar.

Ekm

Deneme sınavında dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuzda bu haftanın en temiz sınıfı 8/A seçildi. Haftanın örnek öğrenci ödülünü ise 8/B sınıfından Bezar Güllütepe aldı.